Visita a l’escola Cor de Maria de Blanes, per Mar Font

El divendres, cinc de febrer, vaig visitar l’escola Cor de Maria de Blanes. M’hi van acompanyar en Pol i en Lluís, personatges de la meva novel·la Tu voldries ser el meu avi? publicada per l’editorial Animallibres i il·lustrada per Mercè López.

Quan vaig arribar a Blanes ja m’esperaven l’Anna i el David (professora de llengua i cap d’estudis del centre). Em van acollir molt bé i em van ensenyar una bona part de l’escola.

Sempre és satisfactori veure com es potencia la lectura als centres escolars. Des de les lectures a l’aula, la visita d’autors fins a la decoració. Em va cridar l’atenció el passadís de secundària, amb molta presència de llibres i on darrere de portes tan precioses com aquesta, d’una de les classes de primer, ja hi havia un grup esperant-me.

Va quedar palès que l’alumnat de 1r d’ESO són grans lectors i lectores. Ho van demostrar comentant i preguntant sobre l’argument, els espais i el procés d’escriptura de Tu voldries ser el meu avi?

També vam parlar de la creació dels personatges i els vaig proposar una activitat: primer vaig fer un petit Porta escolamodelatge sobre com inventaria un possible avi que s’hagués presentat al càsting que fa el protagonista. Després alguns alumnes de cada classe, voluntàriament, ho van posar en pràctica de forma creativa i enginyosa. Van tenir en compte el que havíem estat comentant i van demostrar rapidesa i molt bona comprensió.

Cap al final de la sessió van participar d’una ludificació (gamificació) encertant tots els enigmes que els vaig presentar dels personatges a partir de la lectura de pistes.

Abans d’acabar vam reservar una estona perquè poguessin fer tot de preguntes molt interessants que havien estat preparant amb les tutores. Per la situació Covid-19 enlloc d’apropar-se per a què els signés cada novel·la, em van reservar una sala i allà, amb en Pol i en Lluís, vam poder dedicar tots els exemplars.Detalls llibres escola Cor de Maria de Blanes

Moltíssimes gràcies per tan bona rebuda. Va ser un d’aquells dies que passen a la col·lecció dels bons moments.

Mar Font

Deixa un comentari